Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Webbstjärnan lämnar Perfect Fools

Publicerad: 15 december 2008, 10:26

Hon var en stjärnrekrytering när hon började på Perfect Fools NY  i våras. Nu lämnar Karen Monahan byrån för BBH. – Jag upplevde med stigande frustration hur svårt  det är att vara digitala frälsare, säger hon.


Karen Monahan, här tillsammans med Patrick Gardner på Perfect Fools. Foto: Erik Esbjörnsson

Karen Monahan kom till Perfect Fools NY i mars med uppdraget att strukturera verksamheten efter den amerikanska marknadens krav.

– Jag har alltid varit en stor beundrare av svensk design och inte minst företagskulturen. Man jobbar mycket mer tillsammans och människor är multidisciplinära. De är ”lean and mean” och det är lätt att få saker gjorda, förklarade hon när Resume.se träffade henne i New York i maj.

Hon kom då från R/GA och hade även jobbat för svenskbyrån Big Spaceship. Men det blev bara knappt nio månader på jobbet.

Nästa arbetsplats i den just nu mycket turbulenta amerikanska reklambranschen blir BBH New York.
Det innebär bland annat att hon kommer att få jobba med bröderna Calle och Pelle Sjönell.

För Creativity förklarar Monahan jobbytet med svårigheter att få gehör för det digitala uppdraget:
– Jag upplevde med stigande frustration hur svårt  det är att vara digitala frälsare och komma från utsidan, motiverar Karen Monahan steget över till den ”traditionella” byråvärlden.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.