Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Wenderfalck nominerade i fyra kategorier i Shorty Awards

Publicerad: 18 mars 2015, 13:51

MTV Match Machine

Foto: Kampanjbild

Den svenska pr-byrån Wenderfalck är nominerad i kategorierrna Best on Facebook, Best Facebook Campaign, Best in Television och Best in Travel i branschtävlingen Shorty Awards. Dessutom är uppstickaren Apartment5 nominerad.


Ämnen i artikeln:

Apartment5MTVFredrik Jerresand

I går offentliggjordes de nominerade till årets Shorty Awards. Pr-byrån Wenderfalk och den digitala byrån Apartment5 är de enda svenska byråerna som finns med på listan.

– Det är verkligen kul att se att vår satsning på digital kreation uppmärksammas på internationell nivå, säger Fredrik Jerresand, vd på Wenderfalck.

Shorty Awards utser de bästa kampanjerna på sociala medier. Wenderfalck är nominerad tillsammans med kunderna MTV och Europcar för kampanjerna Match Machine och Sounds For Driving.

Kampanjen Match Machine för MTV togs fram inför storlanseringen av tv-programmet "Are you the one" och nådde fler än 800 miljoner människor. Kampanjen, som bestod av en facebook-app, bidrog också till sådan uppmärksamhet till tv-programmet att det fick en andra säsong.

Kampanjen Sounds For Driving för Europcar var ett projekt mellan artisten Håkan Lidbo och ljudexperten Martin Ljungdahl Eriksson. Deras uppdrag var att ta fram musik som påverkar bilförarens sinnesstämning positivt.

Den digitala byrån Apartment5 är nominerad i kategorin IRL Activation för projektet Ballantine's Check In Machine.

Vinnarna i Shorty Awards utses i New York den 20 april.

Se filmerna här:

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.