Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Wes Anderson gör H&M:s julkampanj

Publicerad: 28 november 2016, 12:59

Adrien Brody är ett välkänt ansikte från Wes Andersons spelfilmer. Här dyker han upp i H&M:s julkampanj.

För biopubliken är Wes Anderson känd för sina färgstarka, eftertänksamma och varma komedier. Nu gör Hollywoodregissören H&M:s julfilm.


Ämnen i artikeln:

H&MHollywoodadam&eve DDB

H&M har haft ett år fyllt av hyllade kampanjer och reklampriser. I Londonbaserade byrån adam&eveDDB:s julkampanj för klädkedjan tar man hjälp av Wes Anderson. I huvudrollen ser vi Adrien Brody som medverkade i Hollywoodregissörens film "Darjeeling Limited" för snart tio år sedan. Liksom i den filmen utspelar sig H&M:s julkampanj på ett tåg.

Tåget är försenat och konduktören tvingas meddela resenärerna att de kommer att få fira julen på ett insöat tåg. Men i filmens crescendo får tittarna se hur konduktören fixar julmyset för sina tågfarare. Filmen är amerikansk i sin stil och man har investerat i detaljer.

De som följt Wes Andersons filmskapande kan känna igen sig i estetiken, tempot och kameraåkningarna. Stjärnregissören har genom åren gjort flera reklamfilmer. Bland annat för Ikea, Stella Artois, AmEx och Prada.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

H&MHollywoodadam&eve DDB

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.