Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

West Pride erbjuder terapi mot homofobi

Publicerad: 14 juni 2019, 12:59

I en ny digital kampanj vill West Pride förebygga skadliga fördomar med hjälp av verktyget "HomofobiTerapi".


Ämnen i artikeln:

Reklam

Efter en ny rad terapiformer, "avprogrammerings-kurser" och läger som påstår sig kunna bota personer från deras sexuella läggning har West Pride utvecklat ett verktyg för att hantera det motsatta.

I en ny digital kampanj vill organisationen förebygga skadliga fördomar med hjälp av verktyget "HomofobiTerapi", som är en självhjälpsterapi baserad på kognitiv beteendeterapi och utvecklad tillsammans med en legitimerad psykolog. Verktyget är speciellt utformad för individer som lider av symptom såsom ilska, stress och oro i mötet med homo-, bi- och transpersoner.

Kampanjen är inspirerad av aktivism och 50-årsjubileumet av Stonewallupproret, en serie demonstrationer som blev en startpunkt för HBTQ-rörelsen.

– Snarare än att friskförklara homofober vill vi belysa kulturellt förankrade idéer som problematiserar personer utanför heteronormen och synliggöra det homohat som många hbtq-personer utsätts för, säger Tasso Stafilidis, ordförande för West Pride, i ett pressmeddelande.

"HomofobiTerapi" som idag finns tillgängligt på Spotify och homofobiterapi.se, väntas snart lanseras globalt översatt till bland annat engelska, ryska och arabiska. Kampanjen är framtagen i samarbete med Grey Göteborg.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

Reklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.