Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Wieden+Kennedy startar app-byrå

Publicerad: 4 oktober 2011, 06:07

Wieden+Kennedy Amsterdam ska överraska med nya app-byrån.
The Dam Armadas första bidrag är – ett dragspel.


Ämnen i artikeln:

Wieden+Kennedy

Det är W+K:s Jordi Martinez, senast från Crispin Porter+Bogusky, som är initiativtagare och ledare för The Dam Armada som beskrivs som en avdelning på Wieden+Kennedy Amsterdam.

Kreativa utvecklare och designers med fokus på mobila medier ska hjälpa kunder att bättre ta del av sociala medier.
– The Dam Armada är en möjlighet att överraska kunder med idéer som går bortom det förväntade. Det handlar om att proaktivt utveckla digitala möjligheter för varumärken. Vi är hantverkare och skapar unika skräddarsydda interaktiva upplevelser, säger Martinez.

I praktiken betyder det att man utvecklar appar till smartphones. Man utvecklar även egna idéer som ska säljas. Redan nu har man tagit fram en företagskatalogs-app och Adroidion – världens första mobiltelfondragspel med tvåhandsfattning.
– Som oberoende byrå har vi möjlighet att experimentera och vi försöker skapa en atmosfär av entreprenörskap och Dam Armada är ett perfekt exempel på det. Det här är en helt annan modell och kräver ett annat tänkesätt. I stället för att bara svara på kundernas briefer har Dam Armada fantisera ihop digitala idéer men samtidigt förmågan att förverkliga dem, säger Lee Newman, byråchef på W+K Amsterdam.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Wieden+Kennedy

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.