Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Will Ferrells nya viralhit – en svensk historia

Publicerad: 22 oktober 2012, 06:47

En stillbild från reklamfilmen.

Komikern Will Ferrell har återigen fått en viral hit med reklamfilmer för ölet Old Milwaukee. Men denna gång är det med filmer inspelade i Stockholm och visade på svenska TV3.


Ämnen i artikeln:

Will FerrellOld Milwaukee

I februari skrev Resumé om när den amerikanske komikern och  skådespelaren Will Ferrell gjorde ett inhopp som reklamkreatör i en  succékampanj för ölet Old Milwaukee.

Nu återvänder han i nya reklamfilmer – i Sverige.

De fyra  reklamfilmerna inspelade i Stockholm och visade på regionala fönster i TV3, i Uppsala, Norrköping och Linköping, fram till början av oktober. I de pratar han bland annat svenska, cyklar på Sergels torg och  fnissar åt ordet ”infart”.

Nu har de märkliga reklamfilmerna riktade mot den svenska marknaden  blivit en viral hit. Tidningar som Huffington Post, AdWeek och Slate har  alla skrivit om kampanjen och de får allt fler klick på YouTube.

Nu diskuterar alla varför Will Ferrell gör de märkliga reklamfilmerna i  Sverige och varför de ens sänds här. En bidragande faktor tror många är  det faktum att han är gift med svenska Viveca Paulin.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Will FerrellOld Milwaukee

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.