Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Wonderleap & Eights vd avgår

Publicerad: 28 april 2014, 10:44

Anna Nordström Carlsson och Klas Tjebbes.

Foto: Vera Theander.

Kommunikationsbyrån Wonderleap & Eights vd avgår och börjar som vd på FC Rosengård i stället. Anna Nordström Carlsson tar över tillfälligt samtidigt som jakten på en ny vd inleds.


Ämnen i artikeln:

Wonderleap & EightKlas TjebbesKommunikationsbyråer

Klas Tjebbes har jobbat i reklambranschen sedan i slutet på 80-talet, som vd på McCann Malmö/Eight och sedan på Wonderleap Eight i nio år.

– Det känns omtumlande att efter 25 år i reklambranschen ta ett steg utanför. Men det ska bli roligt att få kombinera fotboll och samhällsprojekt, som är det FC Rosengård sysslar med, säger Klas Tjebbes.

Han känner sig helt trygg med att nu lämna över vd-skapet till någon annan.

– Vi skiljs med stor förståelse för varandra. Det känns bra att lämna nu när vi har en sådan bra fart framåt, säger han.

Hur har du upplevt din tid på Wonderleap & Eight?
– Jag är stolt över att ha varit med och flyttat byrån från ett globalt nätverk in i något nytt. Genom en lågkonjuktur har vi omstrukturerat och fusionerat. Nu är vi större, bättre och starkare än innan vi lämnade McCann 2008.

Sitt nya uppdrag på FC Rosengård påbörjar Klas Tjebbes den 1 augusti. Den 31 maj lämnar han sina uppdrag och Anna Nordström Carlsson tar tillfälligt över.

– Vi gillar Klas allihop. Därför är det synd att han slutar, men vi är glada över att han fått ett nytt, spännande erbjudande där han får jobba med fotboll, som han älskar, säger Anna Nordström Carlsson, styrelseordförande och ny tillförordnad vd i Wonderleap & Eight och fortsätter:

– Jag har god insikt i byrån. Som tillförordnad vd kommer jag att fortsätta utveckla byrån på den kreativa och strategiska resa som vi gjort sedan sammanslagningen.

Anna Nordström Carlsson säger att de ser det här som ett tillfälle att få in ny kraft. Förutom en ny vd kommer även två nya medarbetare att anställas.  

– Till vd-posten söker vi en förmåga som vill vara med och utveckla byrån, både strategiskt och kreativt. Men det är omöjligt att veta hur lång tid processen att hitta en ny vd kommer att ta. Hellre att det tar längre tid och blir bra än snabbt med sämre resultat, säger hon.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.