Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

WPP-bossen om manligt klimakterium och sitt adelskap

Publicerad: 10 april 2012, 13:02

WPP:s koncernchef sir Martin Sorrell blev nyligen utifrågad i programmet Valley Girl Show. Enligt Adage är det troligen den bästa och samtidigt mest okoventionella intervjun med honom någonsin. Han får bland annat genomgå eldprovet att ta på sig en slips i rekordfart.


Ämnen i artikeln:

Martin SorrellWPP

"I´ts easily the best Q&A with the WPP Group chief that I´ve ever seen"

Så inleder Adage sin krönika om intervjun där sir Martin Sorrell talar ut om alltifrån manligt klimakterium till sitt adelskap.

Intervjun  inleds med att sir Martin Sorrell känner sig lite fundersam över  studiomiljön som är inramad i rosa och där han får sitta i en  leopardmönstrad fåtölj.

"No the height is fine. It´s a litte bit different. A little bit Barbie-ish"

Den kvinnliga programledaren Jesse  Draper frågar ut sir Martin Sorrell om allt mellan himmel och jord, men kanske inte det vanliga om hur reklammarknaden utvecklas med mera. I stället framgår det hur det gick till när sir Martin Sorrel adlades.  Då drottningen väl lagt svärdet på hans axlar följde en kort konversation:

Drottningen sade till honom håller du  fortfarande på och jobbar i din bransch, vilket enligt Adage syftar på  att adelsmän inte är kända för att jobba så hårt. Sir Martin Sorrell svarade:
"Jodå, frun, det är jag – om inte du känner till något som inte jag känner till."

Han  berättar också om sin ukrainska bakgrund och att hans farföräldrar  lämnade Kiev i början av 1900-talet.

Sir Martin Sorrell vägrar ställa upp på en  danstävling under förevändningen att hans fru Cristiana Falcone, som  jobbar för World Economic Forum, har mycket bättre danssteg att komma  med.

Han slipper dock inte undan helt och hållet, utan ställer upp på en tävling där han ska knyta sin slips så fort som möjligt.

Han klarar det på cirka 7-8 sekunder och får en high-five av programledaren.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Martin SorrellWPP

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.