söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

WPP och Spotify ingår strategiskt partnerskap för digitala ljudannonser

Publicerad: 4 augusti 2023, 09:32

WPP och Spotify inleder ett samarbete för att skapa mer effektiva musik- och poddannonser.

Ämnen i artikeln:

SpotifyWPPMarknadsföringAnnons

Stina Eriksson

stina.eriksson@dagensmedia.se


Genom samarbetet ges WPP:s kunder förtur till Spotifys studier kring användartrender och insikter. Samarbetet förväntas leverera marknadsledande strategier för digitala ljudannonser. Spotify blir den första ljudplattformen som integreras direkt i WPP:s produkter och lösningar.

Ett första resultat av partnerskapet är en ny version av Spotifys tidigare vetenskapsstudie, Spotify Sonic Science, baserad på WPP:s kunder. Resultatet beskriver sambandet mellan Spotify, digitala ljudannonser och lyssnare, och avslöjar hur lyssnare engagerar sig i digitalt ljud – och hur varumärken kan skapa mer effektiva musik- och poddannonser.

– I det snabbväxande medie- och underhållningslandskapet har ljudströmning blivit en integrerad del av vardagen. Avsikten med detta unika partnerskap är att integrera Spotifys insikter med Choreograph-plattformen för att skapa innovativa och relevanta sätt för våra klienter att nå sina kunder, säger Stephan Pretorius, teknikchef på WPP, i ett pressmeddelande.

I den nya studien har Spotify tillsammans med analysföretaget Neuro-Insight studerat ljudannonser från WPP-kunder för att se hur annonserna utlöste engagemang, känslomässig intensitet, minne med mera.

Resultatet visade att annonserna på Spotify genererade högre engagemang jämfört med andra medieformat samt att annonserna från WPP ökat engagemanget med 17 procent jämfört med den tidigare studien.

– Vi har länge samarbetat med WPP för att göra det möjligt för byråer och annonsköpare att fatta mer välgrundade beslut. Med vårt nya globala partnerskap hjälper vi WPP-kunder att modernisera sin strategi och planering, säger Brian Berner, global marknadschef på Spotify, i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev