Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Yoghurt-greken får rätt

Publicerad: 15 juli 2010, 07:13

I april stämde mannen på Lindahls turkiska yoghurt–förpackningar mejeriet. Anledningen: Mannen är i själva verket grek och kände sig kränkt. Nu har Lindahls nått en överenskommelse med mannen och betalar ut upp till två miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Lindahls Mejeri

Minas Karatzoglis, mer känd som  mannen med det stora gråa skägget på Lindahls turkiska yoghurt-förpackningar, är i själva verket grek och blev rasande och kränkt när han fick veta att hans ansikte pryder yoghurtförpackningarna i Sverige. Han krävde då Lindahls på 50 miljoner kronor i skadestånd.

Nu har parterna nått en uppgörelse där mejeriet betalar upp till två miljoner kronor, säger företagets vd Anders Lindahl till Expressen.

– Jag kan bekräfta att vi gjort upp i godo och att vi nu vill lägga hela den här affären bakom oss, säger Thomas Axelsson, inköpschef på Lindahls till Resume.se.

Han säger vidare att Lindahls kommer att driva frågan vidare mot bildbyrån IMS som mejeriet köpt bilden av och kräva dem på två miljoner kronor.

Resume.se har sökt IMS bildbyrå för en kommentar.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Lindahls Mejeri

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.