Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Young Lions Sweden vinnarna klara för Cannes

Publicerad: 15 maj 2013, 09:01

Årets svenska unga lejon

Igår presenterades vinnarna av Young Lions Sweden. De team som går vidare till huvudfinalen i Cannes består av unga kreatörer från byråerna Lowe Brindfors, TBWA, King och Le Bureau.


Ämnen i artikeln:

Cannes Lions 2013Young Lions SwedenYoung Lions

Vinnarna i tävlingens kategorier print, media och cyber presenterades igår under ett mingel arrangerat av Dagens Media. Vinnarna går vidare till den internationella finalen i Frankrike i sommar.

Kategori Media
Team: Desiré Engström och Jeremy Phang, Lowe Brindfors
Bidrag: Man är inte vad man heter
Motivering: Årets vinnaren i mediekategorin har skapat en lösning som engagerar och skapar delaktighet och diskussion. Konceptet är större än en kampanjidé och kan tas ut på otaliga medieplattformar en lång tid framöver.

Kategori Print
Team: André Persson och Martin Baude från TBWA
Bidraget: Ingen människa föds ond
Motivering: Om alla barn i skolan hade fått samma uppmärksamhet och möjlighet som alla unga reklamare haft i den här tävlingen så hade kanske världen sett ut på ett annat sätt.
Ingen människa föds ond, inte till en bra reklamare heller, så välkommen ner till Cannes på en lärorik vecka André Persson och Martin Baude från TBWA.

Kategori Cyber
Team: Adam Gäfvert från King och Arvid Nittve från Le Bureau
Bidrag: Jan Björklunds första tweet
Motivering: Reklam är som bäst när den blir mer än bara reklam. När den lyckas med konststycket att ta plats i samhället och bli en del av den aktuella debatten.  Det här är en kampanj som har alla förutsättningar att göra just det. Arbetsgruppen har tänkt stort trots små resurser. De har vågat sticka ut hakan. De har frågat sig vad som skulle kunna göra skillnad på riktigt och inte bara vad som skulle kunna vinna i en reklamtävling.

Den internationella finalen av tävlingen Young Lions går av stapeln i Cannes i juni.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.