Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Yrke: Director of innovation

Publicerad: 5 februari 2010, 14:39

Mathias Appelblad, web director, på Forsman & Bodenfors lämnar byrån. Från och med första mars blir han executive creative director och director of innovation på BBDO i New York.


Ämnen i artikeln:

BBDOForsman & Bodenfors

Webbexpert på export. Mathias Appelblad lämnar Forsman & Bodenfors för BBDO i New York.

– Jag ska jobba tillsammans David Lubars som är byråns chief creative officer.

Mathias Appelblad har jobbat på Forsman & Bodenfors i nästan tio år. Han har haft ett finger med i de flesta av byråns prisbelönta digitala kampanjer. Nu ska han sätta ännu mer fokus på de digitala på BBDO.
– Jag ska inspirerar och försöka hitta nya infallsvinklar för de flesta av kunderna. Men det är en byrå som kommit långt redan. De har gjort väldigt bra kampanjer för både HBO och Starbucks.

Hur stor är byrån?
– Det jobbar runt 600 på kontoret varav 200 är kreatörer. Det är en creative director och sedan är vi fem executive creative directors.

Hur fick du jobbet?
– Jag har blivit kontaktad av flera byråer de senaste åren, men har inte varit så intresserad eftersom jag trivs fantastiskt bra på Forsman. Men det här kändes väldigt bra när första kontakten togs i somras. Sedan gick det väldigt snabbt på slutet.

Finns det några andra svenskar på byrån?
– Inte vad jag vet. Jag känner egentligen ingen på byrån mer än några bekantas bekanta.

BBDO jobbar med några av de största och mest välkända varumärkena i USA. Fed EX, AT&T, Starbucks och HBO är några av de största kunderna. Nu gäller det bara att någonstans att bo också.
– Ja. Där har jag inget klart än.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

BBDOForsman & Bodenfors

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.