Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Zara Larssons musik borttagen i Kina

Publicerad: 11 augusti 2020, 14:19

Foto: Huawei

Zara Larssons musik har försvunnit från Apple Musics streamingtjänst i Kina, efter att popstjärnan nyligen uttryckt sig kritiskt mot den kinesiska staten i en intervju.


Ämnen i artikeln:

Zara Larsson

Under förra veckan blev det känt att Zara Larsson och mobiljätten Huaweis samarbete avslutats. Beskedet kom efter att en debattartikel, med rubriken ”Varför springer du Kinas ärenden, Zara Larsson?” publicerats i Expressen. 

I Nyhetsmorgon berättade sedan världsstjärnan att hon velat kritisera Kina, men hållits tillbaka av samarbetet med Huawei. 

– Det är inget jag står för. Och även om Huawei menar att de inte har några kopplingar till det, så är det svårt att bevisa eller motbevisa. Vi vet ju att kinesiska staten, det är ingen snäll stat och jag vill ju inte stötta det de gör, sade hon då till Nyhetsmorgon.

En vecka efter intervjun står det klart att Zara Larssons musik tagits bort från Apple Musics streamingtjänst i Kina. Det rapporterar SVT

”Vi ska prata om detta internt under dagen. I dagsläget inga kommentarer”, skriver Zara Larssons presskontakt Therese Hädinggård i ett sms till Kulturnyheterna. 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Zara Larsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.