Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Zlatan i ny kampanj: dissar förbundskaptenen

Publicerad: 25 april 2018, 07:39

Foto: Pressbild

Zlatans vara eller icke vara i landslaget har varit en segdragen diskussion. I sin senaste kampanj för Samsung verkar storstjärnan nu ge förbundskaptenen Janne Andersson nobben.


Ämnen i artikeln:

SamsungZlatan IbrahimovićReklamBethard

Sedan svenska fotbollslandslaget kvalificerade sig för sommarens VM-slutspel har diskussionen pågått. Ska Zlatan, som pensionerat sig från landslaget, komma tillbaka och göra en sista turnering?

Parallellt med landslagsdiskussionen har Zlatan klivit in som delägare och ansikte utåt för spelbolaget Bethard och inkorporerat den pågående diskussionen i bolagets marknadskommunikation.

Nu kommer nästa anspelning på landslaget, den här gången från Samsung. En återkommande diskussionspunkt i Zlatan till VM-frågan har varit hur kontakten mellan honom och förbungskaptenen Janne Andersson sett ut. Andersson har i flera intervjuer påpekat att han inte haft någon kontakt med Zlatan medan huvudpersonen själv hävdar att "landslaget ringer varje dag".

Det är precis den diskussionen som Samsungs senaste kampanj anspelar på. I den 12 sekunder långa reklamfilmen syns Zlatan plaska runt i en pool då han får ett samtal från en "Janne", ett samtal han väljer att klicka bort.

I samband med Bethard-reklamen som anspelade på landslagsdiskussionen fick Zlatan motta kritik för att han enbart använde diskussionen som ett sätt att marknadsföra sitt egna varumärke.

Zlatan införde sitt reklamsamarbete med Samsung i mitten av mars.

Se reklamfilmen nedan.

— Zlatan Ibrahimović (@Ibra_official) 24 april 2018Chillaxing with Samsung Gear S3 pic.twitter.com/uZpWEb5bTJ

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.