söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Zlatans inlägg för Bethard mest poppis på Instagram i år

Publicerad: 20 december 2018, 07:29

Det mest populära inlägget, enligt Medieakademin.

Bethardbetonat klipp Sveriges mest populära, Bianca Ingrosso slutar blogga efter hat och stjärnreporter fick sparken efter hittepå-historier. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

ReklambyråerFacebookBianca IngrossoZlatan Ibrahimović

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Zlatans inlägg för Bethard mest poppis på Instagram i år
När Medieakademin tar fram årets mest populära inlägg på svenska i sociala medier är det Zlatan som toppar på Instagram. Men det är inte vilket inlägg som helst som är mest populärt. I klippet, som publicerades under Fotbolls-VM, står han tillsammans med skådespelaren Dragomir Mrsic, båda iklädda Bethardtröjor i Sverigefärger. Duon är en vanlig syn i Bethards reklam. Just det här specifika inlägget är dock inte annonsmärkt.

Sedan i början på året har Zlatan Ibrahimovic varit storägare i bettingbolaget. I mars blev ett avtal känt, som ger honom mellan 80 och 100 miljoner kronor, delvis för aktier i Bethard. Som motprestation ska han göra reklam för bolaget.

Visa det här inlägget på Instagram In med bollen i mål #letsgo #letthegamesbegin #wearethebest #vmguld Ett inlägg delat av Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) 18 Jun 2018 kl. 2:57PDT

I övrigt dominerar familjen Lundell listan, som är framtagen baserat på engagemang.

– Det går inte att underskatta familjen Lundells dominans på svenska Instagram. De har fyra placeringar på topplistan och skulle ha ytterligare ett gäng om listan utökades, säger Medieakademins ordförande Emanuel Karlsten till den egna sajten.

Efter hatstormen: Bianca Ingrosso slutar blogga
Det är i ett inlägg på Instagram som influencern Bianca Ingrosso meddelar sitt beslut om att pausa bloggandet:

"Jag har fått skriva av mig när jag mått dåligt och ni har alltid varit ett enormt stöd. Men det är tyvärr så att det har skrivits enorma mängder hatkommentarer den senaste tiden. Så pass att det nu har gått överstyr & mitt psyke klarar inte av det just nu. Det blir för mycket för mig. Jag mår tyvärr bara dåligt av att gå in på bloggen som det är nu. Det tär för mycket på mitt välmående & mitt självförtroende".

Hur lång tid hon väljer att pausa är dock oklart.

För en tid sedan berättade hon om hatet också i TV4-programmet "Hellenius Hörna". Då berättade hon att mycket hatkommentarer kommer från medelålders kvinnor som skriver att de skäms över att hon är deras barns förebild.

– Jag lägger väldigt stor press på att alla ska tycka om mig och det är väldigt svårt när jag säger alltid vad jag tycker. Antingen gillar man mig eller så spyr man på mig och jag har väldigt svårt att ta att folk spyr på mig, sa hon i programmet.

Visa det här inlägget på Instagram Som ni kanske har märkt så har jag inte bloggat på ett bra tag nu... Jag älskar min blogg. Jag älskar att läsa andras bloggar & jag är sååååå tacksam för alla NI fina där ute som går in och läser. Min blogg var platsen jag talade som mest öppet & ärligt om min ätstörning på och det var där ni hjälpte mig bli starkare ur den. Jag har fått skriva av mig när jag mått dåligt och ni har alltid varit ett enormt stöd. Men det är tyvärr så att det har skrivits enorma mängder hatkommentarer den senaste tiden. Så pass att det nu har gått överstyr & mitt psyke klarar inte av det just nu. Det blir för mycket för mig. Jag mår tyvärr bara dåligt av att gå in på bloggen som det är nu. Det tär för mycket på mitt välmående & mitt självförtroende. Just därför har jag valt att ta en paus ett tag. Jobba på mig själv och försöka att må bra igen. Jag hoppas att ni förstår och fortsätter att följa mig här på Instagram, Youtube, Wahlgrens Värld, Talang, podden etc ❤️ Älskar er ❤️ Ett inlägg delat av Bianca Ingrosso (@biancaingrosso) 19 Dec 2018 kl. 1:00 PST

Facebook stäms – aktien faller
Washington DC stämmer Facebook i kölvattnet av dataskandalen kring Cambridge Analytica, skriver Bloomberg. Under gårdagen skrev New York Times att Facebook gett över 150 bolag tillgång till mer data om användarnas personliga information än vad som tidigare framkommit. Det hela påverkade börsen, och när den stängde i går hade aktien sjunkit med 7,2 procent.

Hyllad stjärnreporter på Der Spiegel skrev falska storys
Den prisbelönta reportern Claas Relotius har fått sparken från den tyska tidningen Der Spiegel. Han började på tidningen 2011, och har sedan dess skrivit ungefär 60 korrekta texter. Men tidningen meddelar att alltför många var "totalt uppdiktade eller förskönade med manipulerade citat och annan faktafantasi". 33-åringen ertappades med fusk efter att en kollega fattade misstankar om en story, där Claas Relotius skrivit om ett medborgargarde vid gränsen mellan Mexiko och USA. När kollegan kontaktade Relotius två källor meddelade dessa att de aldrig varit i kontakt med honom. Det skriver AFP.

Snapchat lanserar utmaningar i filtren
Lens Challenges heter den nya funktionen som ska vara inspirerad av sång- och dansappen Tiktok, enligt Techcrunch. Med funktionen kan användarna utmana sina kompisar och få dem att mima eller dansa till någon särskild låt. Som användare kan man också skapa utmaningar med teman. Detta kan vara ett försök att återta Snapchats popularitet. Tiktok har nämligen på kort tid blivit mycket populär bland unga.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev