Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Zlatans känga till Nike

Publicerad: 29 maj 2008, 08:40

Zlatan Ibrahimovic lekte med en pistol i Nikes kampanj. Företaget bad om ursäkt för webb-tv-klippet – i går gav Zlatan sin syn på det hela. – Det är inte mitt ansvar, det är de som kommit ut med det, deras ansvar, sa Zlatan på landslagets presskonferens.


Zlatan. Foto: Aftonbladet Bild.

Nike plockade bort kampanjen ”Zlatans garderob” på svenskafans.com efter att klippet där Zlatan leker med en pistol fått negativa reaktioner. Företaget bad också om ursäkt i ett skriftligt uttalande.

”En sak som hände var att Zlatan visade en leksakspistol för kameran. Vi inser att vissa människor kan ha reagerat negativt på detta. Nu har vi tagit bort klippet från SvenskaFans för att inte fler människor ska reagera negativt och vi ber om ursäkt till de som har misstolkat skämtet”, skrev Nike i ursäkten.

Kay Höök på Scholz & Friends – reklambyrån bakom kampanjen –   sa i går till Resume.se att Zlatans lek med pistolen var omdömeslös.

I går berättade Zlatan om det inträffade.

– Jag hade en kamera hemma, det var inte livesändning utan vi testade och jag gjorde en rolig sak till dem på andra sidan. Sedan har de säkert sparat det och kommit ut med det. Det är inte mitt ansvar, det är de som kommit ut med det, deras ansvar, sa Zlatan på presskonferensen i går.

Han berättade även att det var en vattenpistol han lekte med.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.