Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Zlatans Volvo-uppdrag anmäls

Publicerad: 8 januari 2014, 16:04

Zlatan Ibrahimovic.

Superstjärnan Zlatan Ibrahimovics reklamuppdrag för Volvo anmäls av Länsstyrelsen. Orsaken är att helikoptern sanses ha flugit för lågt.


Ämnen i artikeln:

VolvoZlatan Ibrahimović

Norrbottenskuriren avslöjade nyligen att Zlatan Ibrahimovic vistats  kring Stora sjöfallet i samband med en reklaminspelning för Volvo.  

Området är nationalpark, vilket gör att särskilda regler gäller.

Länsstyrelsen  i Norrbotten har anmält reklamjobbet till åklagare eftersom man anser  att helikoptern har flugit på för låg höjd och därmed brutit mot  nationalparksföreskrifterna.

– Om vi misstänker brott mot  föreskrifterna är vi skyldiga att rapportera det. Man får inte flyga i  området på för låg höjd, vi misstänker att så varit fallet, säger Ulf  Bergelin, chef vid naturvårdsenheten till Norrbottenkuriren.

Tidningen  rapporterar också att länsstyrelsen har sekretessbelagt ärendet med  motiveringen att en kommande brottsutredning skulle kunna störas av om  man lämnar ut uppgifter.

Tidningen rapporterar också att  helikopterbolaget anser att man inte har brutit mot några regler.

– Vi har inte flugit för lågt. Vi har inte fått veta något om någon  anmälan och behöver se den för att kunna säga mer än så, säger chefen  vid helikopterbolaget till Norrbottenskuriren.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

VolvoZlatan Ibrahimović

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.