Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Zoégas reviderar historien i ny reklamkampanj

Publicerad: 19 september 2018, 09:33

Zoégas reviderar sin historia i en reklamkampanj av byrån Ehrenstråhle.


Ämnen i artikeln:

ReklamEhrenstråhle

Tidigare har det skånska kaffeföretaget Zoégas hävdat att Carlos Zoéga ensam grundade Zoégas i Helsingborg 1886. I en ny reklamkampanj lyfter man fram att Carlos fru, Maria Zoéga även hon hade en stor del i grundandet, och låg bakom företagets expansion när maken gick bort 1888. Den Ehrenstråhle-signerade kampanjen, som ingår i firandet av Skånerosts 100-årsjubileum, inleds med en annons i HD-sydsvenskan med rubriken "Förlåt Maria".

– Det har varit ett enormt spännande och givande projekt att jobba med. Historien om Maria Zoéga handlar inte bara om en historisk tillbakablick kring ett företags tillblivelse, utan lyfter den angelägna och aktuella frågan om hur kvinnor genom historien ofta uppmärksammats alldeles för lite, eller helt glömts bort, säger Petter Modéer, copywriter på Ehrenstråhle i ett pressmeddelande.

I Zoégas-annonsen berättas historien om Maria Zoéga och ber henne samtidigt om ursäkt för alla år i skuggan av Carlos.

– Zoégas är ett ikoniskt kaffemärke med djupa rötter i Skåne. Det kändes naturligt att vi skulle gå ut med vårt förlåt till Maria här först. Många har en livslång relation till Zoégas och är engagerade i dess historia, kommenterar Hans Nilsson, marknadschef Zoégas.

Ämnen i artikeln:

ReklamEhrenstråhle

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.