Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sociala medier

Digital rådgivare är framtidens makthavare 2019 enligt makthavare.se

Publicerad: 17 december 2019, 08:24

Johannes Gustavsson

Politiktidningen makthavare.se årliga lister över 100 unga makthavare är nu här. Det visar sig att den toppas av en digital rådgivare: Johannes Gustavsson.


Årligen listar politiktidningen makthavare.se 100 makthavare under 30 år som de spår ”kommer att sätta agendan och forma det politiska landskapet”. Listan består till stor del av personer från partipolitiken, den ideella sektorn, kultur och media.  Inte sällan har listas toppats av politiker - men inte i år. 

Den som intar listans förstaplats i år är Johannes Gustavsson: författare och föreläsare inom sociala medier. Johannes Gustavsson, född 1997, har en bakgrund på Tubecon, Miltton Labs och Egmont. 

– Jag känner mig oerhört hedrad över att få toppa årets lista över framtidens makthavare! Det känns väldigt tryggt att få stå på samma lista som 99 andra talangfulla unga människor som gör skillnad, säger han i ett pressmeddelande.

Listan har tagits fram av makthavare.ses redaktion och genom öppna nomineringar under december 2019.

– Johannes visar att tech beats politics, och att du som makthavare inte har en chans att nå ut med ditt budskap utan att veta hur nätet fungerar. Alla politiker borde inspireras av Johannes arbete, säger sajtens chefredaktör Jessica Schedvin i ett pressmeddelande. 

Andra med koppling till kommunikationsbranschen som placerar sig högt på listan är Hanna Westrin, projektledare på PA-byrån The Labyrinth och tidigare digital kommunikatör hos Moderaterna, Casper Törnblom, partner och konsult på byrån 500 och 17-årige Leo Gerdén, tidigare CUF-politiker, ordförande för Sveriges Elevråd samt deltidskonsult hos Redgert Comms. 

Axel Duberg

Reporter

axel.duberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.