Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sociala medier

Gaming-influencer lanserar cannabisvarumärke

Publicerad: 18 oktober 2021, 12:49

Foto: José Antonio Luque Olmedo

Spelinfluencern och entreprenören Hector ”H3CZ” Rodriguez lanserar ett eget premiummärke med cannabis och och Hampa under namnet Pine Park.


Ämnen i artikeln:

GamingStreamingMarijuana

Han blir en utav de första influencers som lierar sig med cannabismarknaden, som växer stadigt i USA. 2025 förväntas den legala marknaden omsätta över 43 miljarder dollar, enligt Forbes

Hector Rodriguez, som online går under namnet ”H3CZ”, kommer samarbeta med företaget Opennest Labs för att lansera Pine Park. Man säljer, förutom själva cannabisen, bland annat handkrämer och planerar att lansera klädesplagg i framtiden, skriver Digiday

– Uppfattningen om cannabis har förändrats, säger Sarah Seale, vd för cannabisrådgivningen Seale & Garland, till Digiday. 

– Det var olagligt, något som man gömde för sina föräldrar och för samhället. Nu är det mer socialt accepterat. Så ja, jag kan definitivt se en konvergens som kommer från spelgemenskapen - jag tror att den redan finns där.

Hector Rodriguez är en stor profil i gaming-branschen, har nära en miljon följare på Twitter och Youtube, och är vd över gamingbolaget Optic. 

– Från hans perspektiv är det egentligen bara att kopiera Optic-modellen till cannabis, säger Max Goldstein, en av grundarna av Opennest, företaget som Rodriguez samarbetar med för cannabisförsäljningen. 

– Han har fått e-sport att handla om underhållning på riktigt, att handla om den gemenskap och det engagemang som finns runt den. När vi börjar få ut Pine Park på marknaden kommer den att ha samma modell - förutom att det i stället för esport kommer att handla om cannabis och gå riktigt djupt på Twitter och Youtube.

Enligt Max Goldstein är Rodriguez följare i precis rätt ålder, 20-30 år. Det finns en bild av att gaming främst tilltalar tonårspojkar, men det tror inte han stämmer. 

– H3CZs publik är myndig, och de har följt honom i 10 år, de är i 20- och 30-årsåldern. Det finns en uppfattning om e-sport som mer av en ungdom- eller pojkgenre, men jag tror inte att så är fallet. 

Hector Rodriguez själv lyfter fördelarna med cannabis som alternativ för receptbelagda läkemedel, som Dexamfetamin (Adderall) eller Alprazolam (Xanax) som ofta missbrukas i gaming-communityn, enligt honom. Enligt Rodriguez själv har många av hans kollegor i gaming-världen hört av sig och velat investera i varumärket, eller få svar på frågor om hur de själva skulle kunna gå in i branschen.

LÄS OCKSÅ: Önskelista från Sveriges största streamers: Så ska marknadsföringen se ut

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

GamingStreamingMarijuana

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.