Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sociala medier

Hotet växer mot Tiktok – Instagram släpper kopia i 50 länder

Publicerad: 17 juli 2020, 06:37

Foto: Kon Karampelas

Instagrams nya funktion Reels, en direkt kopia av Tiktok, släpps inom kort i bland annat USA. Lanseringen sätter ytterligare press på Tiktok, som redan undersöks för eventuellt förbud i landet.


Ämnen i artikeln:

TikTok

Kinesiska Tiktok har på kort tid seglat upp som en utmanare till appar som Instagram och Facebook, och är det första sociala mediet att utmana hegemonin i Silicon Valley. Under årets första månader laddades appen ner 315 miljoner gånger, vilket är nytt världsrekord för antal nedladdningar under ett kvartal. 

Men framgången går inte obemärkt förbi. Tillväxten har fått Instagram att snegla på Tiktok, vilket resulterat i lanseringen av kopian Reels. Där kan användare, liksom i Tiktok, spela in 15 sekunder långa videoklipp som sedan ljudläggs med musik. 

Hotet från Reels har hittills inte varit stort för Tiktok, då funktionen enbart släppts i Brasilien. Nyligen blev Reels dock tillgänglig i Frankrike och Tyskland. Nu blir Instagrams drag än mer hotfullt – en bred lansering, i över 50 länder, väntas inom kort. Det rapporterar Techcrunch

Funktionen kommer att släppas i bland annat Japan, Storbritannien och USA. 

Instagrams drag är bara ett av flera på sistone som sätter press på Tiktok. Appen förbjöds nyligen i Indien, och i USA undersöker man möjligheten att förbjuda den, enligt utrikesminister Mike Pompeo. 

LÄS MER:
Den ultimata guiden till kreativt innehåll på Tiktok
De täljer guld med pennkniv på Tiktok: ”Många förstår inte vad de missar” 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

TikTok

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.