måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sociala medier

Lidl skämtade om Onlyfans – hyllas av följarna

Publicerad: 22 maj 2023, 08:52

I förra veckan gjorde Lidl en blinkning till Onlyfans – en plattform där användare lägger ut sexuellt innehåll mot betalning – i ett inlägg som skulle marknadsföra fläktar på Facebook.

Ämnen i artikeln:

LidlFacebookReklamSociala medier

Andreas Rågsjö-Thorell

andreas.thorell@resume.se


Lidl har under de senaste åren rönt stor uppmärksamhet för sina okonventionella och humoristiska grepp på sociala medier. Under förra veckan lade kedjan ut ett somrigt inlägg på den svenska Facebooksidan med nedsatta priser, bland annat på fläktar.

För att skapa genomslag gjorde varumärket en anspelning på Onlyfans, en plattform där användarna delar innehåll av explicit sexuell natur, mot betalning.

"Only Fans. Svep för att se fler heta erbjudanden", skriver Lidl på bilden. Nyheter24 var först med att uppmärksamma inlägget som taggades med #onlyfans och #hetaerbjudanden.

"Only Fans" är också en direktöversättning till "Bara Fläktar", men att döma av kommentarerna uppfattar följarna reklamen som en tydlig blinkning till plattformen där merparten hyllar tilltaget. "Akta så ingen blir stött av er humor" (gråtande skratt-emoji), skriver en av användarna.

Onlyfans startade 2016 och värderades i januari 2023 till hisnande 18 miljarder dollar. Bolaget är helt ägarfinansierat och väntas nå 2,5 miljarder dollar i intäkter för helåret 2022. Plattformen har 190 miljoner användare världen över.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev