Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sociala medier

Nu kan unga sommarjobba som influencers – ska göra reklam för landsbygden

Publicerad: 22 juni 2020, 08:52

Foto: Andre Furtado

Plocka jordgubbar, hjälpa till inom äldrevården eller bli en lokal influencer? Nu öppnar sju kommuner i Skåne upp för att anställda influencers som sommarjobbare. ”Vi vill lyfta och synliggöra ungas tillvaro på landsbygden”, säger Andreas Thell, projektledare för La Source.


Ämnen i artikeln:

InfluencerInfluencer marketingHela Skåne

En ungdom, mellan 16 och 25 år, i Eslöv respektive Höör, Hörby, Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystad. Så låter jobbansökan för det åtta veckors långa sommarjobb som de sju kommunerna nu annonserar. 

Målet är att sommarjobbaren ska bli en lokal influencer som hjälper till att visa hur det är att vara ung på landsbygden, via sociala medier. Till sin hjälp kommer den blivande influencern att få både utbildning och löpande coachning av en etablerad influencer – något namn finns dock ej än att tillgå. 

– Vi vill lyfta och synliggöra ungas tillvaro på landsbygden genom att låta unga själva får vara med och dela med sig och berätta om sin vardag och vad de gör på sommaren i sociala medier. Målet är även att stärka ungas bild av landsbygden och låta de unga själva få lyfta fram saker som finns att göra och upptäcka på landsbygden och samtidigt inspirera andra unga till en aktiv sommar, säger Andreas Thell i ett pressmeddelande. 

Han är projektledare för ungdomsprojektet La Source, som tillsammans med Ung i MittSkåne som står bakom initiativet. 

– Det långsiktiga syftet med projektet är att främja ungas möjlighet till engagemang och delaktighet på landsbygden och att lyfta fram landsbygden som en attraktiv plats att bo på för unga, säger han.  

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.