Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sociala medier

Parti för parti – så engagerar politikerna på Twitter

Publicerad: 26 april 2022, 06:50

Foto: sommersby

Enligt siffror från mätbolaget Meltwater är det Jimmie Åkesson som är bäst på att engagera på Twitter i april 2022.


Ämnen i artikeln:

SverigedemokraternaValet 2022Jimmie ÅkessonEbba Busch Thor

För andra månaden i rad toppar Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson när det kommer till vilken partiledare som engagerar mest på Twitter. Han Twittrar minst men har högst engagemang per tweet, tätt följd av Kristdemokraternas Ebba Busch

Jimmie Åkesson har kommenterat Påskkravallerna, där danske Rasmus Paludan åkt runt i Sverige och bränt koraner. Det i sig har skapat upplopp. ”Slapp och naiv politik”, menar Åkesson, och vill sätta ”hårt mot hårt”, som han uttrycker det. På femårsdagen av terrorattentatet på Drottninggatan passade han på att twittra om att Sverige bör låsa in illegala invandrare eller utvisa dem, permanent. 

Intressant att notera är att Socialdemokraternas riksdagspolitiker är överlägset sämst på att engagera på Twitter, tillsammans med politiker från Miljöpartiet. Annika Stranhäll och Lorentz Tovatt har båda skrivit över 300 tweets den senaste månaden, men de lyckas uppenbarligen inte alls väcka följarnas intresse. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Infogram är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.