lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sociala medier

Så gick det för Isabella Löwengrips sminkbolag innan uppköpet

Publicerad: 13 juli 2020, 08:09

Isabella Löwengrip.

Isabella Löwengrips skönhetsbolag Löwengrip Beauty såldes till norska Dermanordic precis innan coronakrisen slog till. I höstas stod bolaget på randen till konkurs. Nu vittnar ett färskt bokslut om hur det verkligen gick för influencerns viktigaste bolag.

Ämnen i artikeln:

Isabella Löwengrip

Julia V. Caesar

julia.v.caesar@resume.se


Influencern och entreprenören Isabella Löwengrips uppgång och fall har varit något av en följetong i riksmedia sedan fjolåret. 

Under sitt sommarprat 2019 sade Isabella Löwengrip farväl till Sverige och berättade att hon skulle flytta till USA för att jobba på drömmen om att bli världens mäktigaste kvinna.  

Men USA-satsningen för skönhetsbolagen Löwengrip Beauty tog aldrig fart, och en granskning av Expressen om uppblåsta siffror ledde till inställda samarbeten med företag. Varumärket Hermine Hold gick i konkurs, kampanjbyrån Löwengrip Social Relations avvecklades och skönhetsbolaget – som varit stjärnan i bolagsportföljen – såldes till norska Dermanordic i februari. 

Nu står det klart hur stor förlusten blev Löwengrip Invest under det kaotiska året, vilket Breakit är först med att rapportera om. 

Skönhetsbolaget har tidigare redovisat en kraftig tillväxt de senaste åren, med en omsättning som börjat närma sig 100-miljonerstaket. Men under 2019 sjönk intäkterna rejält, från en nettoomsättning på 84,7 miljoner kronor 2018, till 39,6 miljoner 2019. 

Löwengrip gjorde fortfarande en vinst under 2019 – om än blygsam. Resultatet rasade från 2,9 miljoner kronor, till 198 000 kronor. 

Den minskade försäljningen beror framför allt på det avtal som Löwengrip Beauty tecknat med leverantören, skriver Breakit med hänvisning till årsredovisningen. Hur mycket Isabella Löwengrip tjänat på försäljningen av skönhetsbolaget framkommer inte, men enligt Breakit ska det röra sig om cirka 25 miljoner kronor. 

LÄS MER: Isabella Löwengrip drog in en kvarts miljon per samarbete innan krisen 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev