Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sociala medier

Så många Youtube-visningar behöver du för att dra in en genomsnittslön

Publicerad: 20 januari 2022, 12:46

Foto: mixetto

Det är stora skillnader mellan länder i Europa när det kommer till genomsnittslön. Men hur många visningar på Youtube krävs för att nå det nationella inkomstgenomsnittet? Här är listan.


Ämnen i artikeln:

YoutubeYoutuberPewdiepie

Reboot Online har med data från hemsidan Lickd sammanställt hur många Youtube-visningar som europeiska medborgare behöver får att nå upp till den årliga medellönen i respektive land. 

Förutom att nå upp till 1000 prenumeranter och 4000 tittade timmar, som är grundkraven för att få ingå i Youtubes partnerprogram, behöver en svensk medborgare på över 9,5 miljoner visningar för att få tillräckliga reklamintäkter för att nå upp till medelårslönen om 348 008 kronor. 

Flest visningar krävs i Liechtenstein, där Youtube-profiler behöver omkring 16,6 miljoner visningar för att nå upp till en medelårslön. Därefter kommer Schweiz, Luxembourg, Danmark och Norge. Sverige återfinns på plats sex.

Sveriges största influencer är Felix Kjellberg, och känd som Pewdiepie. Han har 111 miljoner prenumeranter på Youtube och har under sina snart 12 år på plattformen fått över 28 miljarder visningar. 

LÄS OCKSÅ: Sveriges största influencers – så mycket drar deras bolag in 

Enligt data från analysverktyget Ahrefs är Google-sökningar på hur man börjar med Youtube vanligt förekommande. Fraser som ”how to create a Youtube channel” och ”how to make money on Youtube” söks efter 182 900 respektive 85 500 gånger i månaden globalt.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Infogram är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

YoutubeYoutuberPewdiepie

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.