Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sociala medier

Sex exempel – så jobbar landets kommunikatörer under pandemin: ”Snabbhet viktigaste verktyget”

Publicerad: 23 mars 2021, 14:13

Enligt Mikael Tofvesson, enhetschef för skydd mot informationspåverkan på MSB, är det relativt lite desinformation som sprids från främmande makt.

Foto: Getty Images / Erik Simander / TT

I Jämtland spreds informationsblad med felaktiga uppgifter om att det gick att boka tid för vaccinering på apoteken. MSB har på grund av spridningen av desinformation runtom i landet utbildat över 1000 kommunala och regionala kommunikatörer för att hjälpa dem att möta problemet.


Ämnen i artikeln:

MSB

Den 27 december vaccinerades den första svensken mot covid-19. Vaccineringen har sedan dess påverkats av försenade leveranser från framför allt Astra Zeneca, men det är inte bara produktionssvårigheter som varit

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Magasinet direkt i brevlådan, 11 nr per år

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 5 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

MSB

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.