söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sociala medier

Skandalen ger Margaux Dietz pris

Publicerad: 20 januari 2023, 09:53

Margaux Dietx tilldelas Johnny Bode-priset som årligen delas ut till en offentlig person som ”trampat i klaveret, skapat en skandal” eller på ”annat underhållande vis ställt till det för sig själv och sin omgivning”.

Ämnen i artikeln:

NyheterMargaux Dietz

R

Redaktionen

red@resume.se


Influencern Margaux Dietz får Johnny Bode-priset efter skandalen som skapade en kritikstorm i höstas när hon publicerade en Youtubevideo av en utslagen man utanför sin ytterdörr. När SVT under julen sände en hel dokumentär om hennes personliga kris och möttes av kraftig kritik skapades något av en metaskandal – en ”prestation som imponerar på Johnny Bode-sällskapet”.

Priset hedrar Johnny Bode, en kontroversiell sångare och kompositör som blev bannlyst flera gånger under sin livstid efter diverse skandaler.

LÄS MER: Experterna om Margaux Dietz krishantering

Margaux Dietz får nu ett diplom samt en summa pengar som sällskapet vid utdelningen redan använt till att betala för ett restaurangbesök, där pristagaren av tradition själv inte fått delta. Notan gick på 41 859 kronor och 60 öre, skriver Johnny Bode-sällskapet i ett pressmeddelande.

Juryns motivering:

”Likt Johnny Bode har Margaux Dietz ett stort intresse för lyx, glamour och uppmärksamhet.  Människosynen och nivån av empati är också något som förenar Bode och Dietz, liksom den uppriktiga förvåningen när omgivningen inte har samma syn på hur man bör bete sig. Till skillnad mot Johnny Bode, som i slutändan drabbades av alla cancelleringars moder och bannlystes från radio, TV och övrig offentlighet under 40 år, verkar dock Margaux Dietz ha bättre tumme med både public service och politiska makthavare. Johnny Bode-sällskapet hoppas därför att vi framöver kommer att få se fler intressanta infall både i SVT och på Youtube.”

LÄS MER: Här är klausulerna som skyddar varumärket när en influencer krisar 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev