Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sociala medier

Tiktok ger garanti till annonsörer om Trump får igenom sin bannlysning

Publicerad: 7 augusti 2020, 07:02

Donald Trump tar i med hårdhandskarna.

Foto: Wikimedia Commons.

Både annonsörer och byråer säger att de får garantier från Tiktok om appen blir bannlyst i USA – alltså om Donald Trump får som han vill.


Ämnen i artikeln:

TikTokDonald Trump

Det var under natten till fredag som president Donald Trump kom med sitt nya utspel. Under ett tag har Tiktok varit hans favoritslagpåse – men i natt blev han så trött på plattformen att han bestämde sig för att bannlysa den. Detta genom en exekutiv order som förbjuder alla transaktioner med Bytedance som är ägarbolaget bakom Tiktok. När han ändå var igång utfärdade han även ordern mot WeChats ägare Tencent.

Åtgärden kommer efter att Trump först hotat om den om ägarstrukturen i bolagen inte förändras. Detta på grund av att han annars ser en risk att regeringen i Kina sätter klorna i amerikanarnas data. 

Nu rapporterar Adage om att byråer och annonsörer ska få ersättning för sina pågående kampanjer om Tiktok säljs eller bannlyses. Tiktok å sin sida menar att alla kontrakt med varumärken inkluderar en ”escape hatch”.

De exekutiva ordrarna slår igenom om 45 dagar.

 

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

TikTokDonald Trump

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.