söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sociala medier

Tre nyheter från sociala medie-världen

Resumés bloggare Natalie Eriksson listar de tre viktigaste sakerna att känna till om sociala medier just nu.

Publicerad: 28 juni 2023, 08:23

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Natalie Eriksson bloggar på Resumé.

Foto: Pressbild


Ämnen i artikeln:

InfluencerInfluencers

1. Konkurrensen hårdnar kring Twitter
Nu är det snart dags. Meta planerar att i närtid lansera sin Twitter-kopia. ”Vi tror att det finns en intresse för en separat plats där kreatörer och offentliga personer kan dela aktuella uppdateringar om sina intressen” är vad Meta själva sagt om den nya produkten. Vid lansering kommer textinlägg vara den enda funktionen och efter ett tag ska även möjligheten för svar (på inlägg) samt privata meddelanden att finnas. Elon Musk har, sedan nyheten om Metas nya produkt blev känd, retats med Mark Zuckerberg och för några dagar sedan utmanade Musk, via en tweet, sin konkurrent i en fight. Mer specifikt: en cage match . När Musk ändå var igång passade han även på att utmana Amazons VD Jeff Bezoz. Musk tog även tillfället att spänna musklerna genom att dela en bild som föreställde Elon Musk samt Jeff Bezoz i badkläder, där den senare syns ha en betydlig smalare kroppsbyggnad. Jag vet inte vem som skulle vinna i en fight. Vi snackar trots allt om tre riktigt envisa personer. . .

2. Mamma Musk
Någon som inte är särskilt road av tanken på en fight är Elon Musks mamma, Maye Musk. Hon tog till Twitter för att berätta att alla eventuella fighter har blivit inställda och att man bara får fightas med ord. Nu får vi se om Elon lyssnar på sin mor! . .

3. En backlash för Shein
Kinesiska e-handeln Shein går som tåget. Det må inte vara miljömedvetenhet, bra arbetsvillkor eller hög kvalitet bakom produkterna. Men med snabb produktion, snabba leveranser och ett enormt (!) utbud av slit och släng-kläder har man lyckats nå ut, bland annat via TikTok, och växt i rekordfart. Shein har i ett försök att polera sitt rykte bjudit in influencers till en av sina fabriker. För att sammanfatta det hela: det gick inte helt som planerat för alla  inblandade. En amerikansk influencer, @itsdanidmc, kommenterade villkoren för fabriksarbetarna med orden ”Ärligt talat så jobbade alla som vanligt. Avslappnat, sittandes, de svettades inte ens.” Det här gick inte hem bland följarna och videon med ovan uttalande är nu raderat från Danis Tiktok-konto. Shein sägs ha ögonen på en börsintroduktion och om de ska förfina sitt rykte så krävs mer än detta. Vad sägs om att på riktigt se över villkoren för arbetarna?

natalie@crunchtime.se

Här kan du läsa alla Natalie Erikssons blogginlägg!

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

InfluencerInfluencers

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev