söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sociala medier

Twittervarumärket går i graven

Publicerad: 24 juli 2023, 06:56

Foto: Michel Euler / AP

Elon Musk meddelade under helgen att plattformen kommer byta namn till ”X”.

Ämnen i artikeln:

Elon MuskTwitterMediaMedierSociala medier

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Elon Musk bytte namn på företaget Twitter till X Corp och nu verkar han alltså signalera att hela varumärket kommer försvinna. Under helgen twittrade han om att ”alla fåglar” kommer försvinna från plattformen, och att om någon designade en tillräckligt snygg logotyp så skulle logotypen bytas ut samma kväll. Sedan dess har även webbadressen x.com köpts av Elon Musk, och den pekar nu till Twitter.

Beslutet att förändra Twitters varumärke har fått en del kritik, där många pekar på att Elon Musk förstör ett starkt varumärke. Å andra sidan signalerar förändringen den vision som Elon Musk tidigare presenterat, att X ska vara en ”superplattform” som kan erbjuda tjänster inom kommunikation, banktjänster, och mycket mer.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Twitter är blockerad under “Visa våra partners”.

Elon Musk verkar ha en förkärlek för bokstaven X – han driver som bekant redan företaget SpaceX, och hans son med sångerskan Grimes är döpt till X Ae A-12, och hans AI-företag heter x.AI.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev