tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sociala medier

Uppror på sociala medier mot Na-kd - influencers uppmanar till bojkott

Publicerad: 7 december 2020, 09:48

Nakd:s vd Jarno Vanhatapio.

Foto: Press

Flera anonyma vittnesmål anklagar e-handelsbolaget Na-kd för att diskriminera och mobba sina anställda. Nu tar flera influencers ställning mot bolaget och uppmanar till bojkott.

Ämnen i artikeln:

Na-kd

Julia V. Caesar

julia.v.caesar@resume.se


Det rör sig enligt anonyma vittnesmål om diskriminering, mobbning, orimliga arbetstider och obetalt övertidsarbete på e-handelsbolaget Nakd, efter att inlägg på inlägg delats på sociala medier under helgen. Det hela började efter att influencern Rodja Pazooki uppmanat sina nära 25 000 följare att dela med sig av sina egna erfarenheter av bolaget. 

I inlägget uppmanar hon även sina följare att bojkotta företaget, samtidigt som hon själv tar ställning genom att skriva att hon inte kommer att arbeta med dem i framtiden. 

Uppmaningen och vittnesmålen har bland annat fått influencern Fanny Staaf att avsluta ett pågående samarbete med Nakd. Även influencern Felicia Aveklew valde att ta avstånd till Nakd inför hennes 250 000 följare på Instagram. 

Under helgen har Nakd:s vd Jarno Vanhatapio svarat på kritiken via sin Linkedin-sida, vilket nyhetssajten Breakit uppmärksammat. 

Där uppmanar han bland annat människor till att bilda sig en nyanserad bild av situationen, innan några slutsatser dras. Kommentarsfunktionen på inlägget har stängts av. 

”Orginalinläggets skribent antyder att vi på vissa sätt är främlingsfientliga på NA-KD. Det slår vi kraftigt ifrån oss. Att göra ett antagande kring hela organisationen baserat på etniciteten av 6 eller sju kolleger är inte representativt för vårt företag. Bland våra medarbetare är fler av icke-svensk etnisk bakgrund än det svenska genomsnittet. Vi på NA-KD är stolta över att vara arbetsplats för alla, och vi diskriminerar ingen på grund av ras, hudfärg, kön eller sexuell läggning. NA-KD samlar över 30 nationaliteter i vår organisation bestående av 230 anställda”, skriver vd:n. 

Läs mer: Anställda uppmanades skriva på lojalitetsklausul – ska inte prata kränkande om Na-kd 

Vet du mer?

Mejla vår redaktionsmejl på deres@resume.se

 

Eller direkt till våra webbreportrar:

thomas.nilsson@resume.se

julia.v.caesar@resume.se

andreas.thorell@resume.se

 

Eller tipsa oss anonymt här

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev