Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

100-wattaren och NMW skjuts upp

Publicerad: 17 januari 2022, 10:19

Pandemin får flera arrangörer att lägga om planeringen.


Ämnen i artikeln:

100-wattarenVinter

100-wattsgalan var tänkt att hållas den 22 februari. Nu meddelar Sveriges Annonsörer att galan flyttas fram till torsdagen 21 april 2022 till följd av den ökade smittspridningen. 

”Vi vet att många är spända på få att veta vilka bidrag som tagit sig hela vägen upp på prispallen och att både våra medlemmar och kolleger i branschen ser fram emot att få träffas i samband med galan. Av respekt för den ökade smittspridningen och för att se till att det blir bästa möjliga inramning och upplevelse för alla deltagare på prisutdelningen i Blå hallen i Stockholms stadshus, har vi beslutat att flytta fram galakvällen”, skriver Sveriges Annonsörer i ett pressmeddelande. 

- Det känns helt rätt att vi med anledning av restriktionerna kring sammankomster och en generell osäkerhet kring smittspridningen just nu, tillsammans med våra partners tagit beslutet att flytta fram 100-wattsgalan och firandet till den 21 april, kommenterar Hanna Riberdahl, vd på Sveriges Annonsörer.

Under måndagen meddelade även Norbotten Media Week att evenemanget flyttas från februari till hösten 2022. Beslutet har tagits i samråd med tävlingens sponsorer. 

Huvudskälet är att arrangörerna vill ha möjlighet att återskapa en fysisk mötesplats och upplevelse och inte enbart genomföra ett digitalt event.

”Upplägget ämnesmässigt ligger fast, vi ska i grunden fortsatt manifestera kulturella- och kreativa näringar. Vi ska trendspana, utbilda, debattera och förvåna. Det blir film, media, innovation, marknadsföring, upplevelser och musik. Vi kommer att dela ut priser. Vi kommer att bjuda upp till fest. Givetvis enligt rådande direktiv från Folkhälsomyndigheten. 

”Temat för 2022 ligger också kvar, vi ska fokusera på platsattraktion och kompetensattraktion. Det sitter väl ihop med det momentum som finns här i norr med de planerade miljardinvesteringarna i ny klimatsmart industri. Hur ska vi bli 100 000 fler? Hur ska företag klara att rekrytera? Hur kan kommunerna i norr locka fler att bosätta sig här?”, skriver en av arrangemangets grundare Ronny Olovsson på Vinter i ett mejl till Resumé. 

 

Ämnen i artikeln:

100-wattarenVinter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.