Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Amelia bryter samarbetet med Karin Adelsköld

Publicerad: 19 maj 2014, 16:47

Karin Adelsköld

Efter bråket med med och komikerkollegan Mårten Andersson avbryter Amelia samarbetet med Karin Adelsköld. Beslutet bekräftas i ett pressmeddelande från Amelia.


Ämnen i artikeln:

Karin AdelsköldMårten AnderssonAmelia

Karin Adelsköld hade rekryterats som konsult av Amelia för att arbeta med tävlingen "Amelia Comedy Queen" i samarbete med  RAWComedy Club. Tävlingen är ett initiativ för att få fler kvinnor till standup-scenen.

På fredagen fick de inblandade i tävlingen ett mejl från RAWComedy Clubs grundare  Mårten Andersson där han bland annat skrev: "Varför boka kvinnliga komiker när ingen vill se dem".   En Twitterstorm följde där Karin Adelsköld var en av dem som riktade skarpast kritik mot Mårten Andersson.

– Det är hemskt att han som en av branschens största spelare säger så. Det handlar inte om manligt och kvinnligt utan om hur känd man är, sade hon till Aftonbladet.

Inför evenemanget som går av stapeln nästa måndag, 26 maj, väljer Amelia att avbryta samarbetet med Karin Adelsköld. Beslutet har tagits efter ett möte mellan komikern och personer i Amelias ledning under måndagen.

– Vi har stor förståelse över att många undrar efter helgens debatt och diskussioner i sociala medier hur det fortsatta samarbetet kommer att se ut. Vi har bestämt oss för att avbryta samarbetet med Karin Adelsköld. Karin har under arbetets gång deltagit som en mycket uppskattad coach i projektet och som  konsult. Men på grund av skäl som jag inte vill gå in på ser vi inte hur vi kan fortsätta. Beslutet är amelias, säger Åsa Lundegård, chefredaktör för amelia i ett pressmeddelande.

Via sitt Twitter-konto berättar Karin Adelsköld att hon själv föreslagit att Amelia skulle ha bojkottat Raw och anlitat någon annan samarbetspartner istället.

På Twitter får karin Adelsköld stöd från bland annat Gudrun Schyman och medieprofilen Cissi Wallin som ställer sig frågande till Amelias beslut:

"@karinadelskold tar ställning mot kvinnohat, tidningen #Amelia bryter samarbetet med henne pga detta. Hur går det här ihop... ?"

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.