Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Amelia bryter tystnaden

Publicerad: 20 maj 2014, 12:24

Åsa Lundegård.

Foto: Jana Christina Eriksson.

I går kväll bröt tidningen Amelia samarbetet med komikern Karin Adelsköld inför standup-tävlingen Amelia Comedy Queen. Då angav chefredaktören Åsa Lundegård att uppbrottet berodde på "skäl jag inte vill gå in på". Nu bryter hon tystnaden.


Ämnen i artikeln:

Karin AdelsköldMårten AnderssonÅsa LundegårdAmelia

Anledningen till att Amelia brutit med Karin Adelsköld bottnar i Twitterbråket mellan henne och komikern Mårten Andersson, som Resumé tidigare rapporterat om. Det skrev Karin Adelsköld redan i går kväll i ett blogginlägg.  

Men tidigare under kvällen var det många som funderade kring orsaken till att komikern uteslöts. I ett pressmeddelande som Amelia då skickade ut skrev Åsa Lundegård:  

– Vi har bestämt oss för att avbryta samarbetet med Karin Adelsköld. Karin har under arbetets gång deltagit som en mycket uppskattad coach i projektet och som konsult. Men på grund av skäl som jag inte vill gå in på ser vi inte hur vi kan fortsätta. Beslutet är amelias.  

Flera personer på Twitter kritiserade tidningen för det kryptiska uttalandet:  

"Förbannat sjukt! Ofattbart & vad är detta för kommunikation? "@karinadelskold: Här är @ameliared ´s pressmeddelande"   

"@karinadelskold @ameliared "på grund av skäl som jag inte vill gå in på"... Glasklart. Ehm."

"@karinadelskold Jisses, Amelia. Det där gör läsarna oerhört nyfikna. @ameliared"  

Resumé har under dagen och gårdagen försökt få telefonkontakt med Åsa Lundegård, utan resultat.  

Nu skriver tidningen Amelia och Åsa Lundegård en utförligare förklaring, som de publicerar på sin webbplats. Enligt texten hade eventets arbetsgrupp redan under söndagen en lösning klar.

– I det läget väljer Karin Adelsköld att kräva att vi ändrar villkoren för de affärsavtal som ligger till grund för samarbetet. Även om hennes ambition var behjärtansvärd så förutsätter ändrade villkor att alla är med på det. Nu var inte alla det. Därför får nu arbetet fortlöpa utan Karin Adelsköld, skriver Åsa Lundegård, och fortsätter:  

– Jag är personligen ledsen över detta, då jag haft ett mångårigt samarbete, och en kollegial vänskap med Karin Adelsköld som jag uppskattar mycket och på många sätt, en begåvad, rolig och engagerad kollega som gått in i detta projekt med stort engagemang och professionalitet.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.