Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Anna Nordqvist hårt kritiserad för sitt samarbete med oljebolag: ”Jag brinner för att stötta damgolfen”

Publicerad: 21 mars 2022, 09:49

Anna Nordqvist kallas tondöv när hon duckar för kritiken efter att hon inlett ett samarbete med ett oljebolag.

Foto: John Minchillo

Anna Nordqvist har fått ta mycket kritik efter att hon inledde ett samarbete med oljebolaget Saudi Aramco. Men i stället för att svara på kritiken, duckar hon och säger att hon brinner för damgolf.


Ämnen i artikeln:

PRSamarbete

Anna Nordqvist fick stark kritik, när hon inledde ett samarbete med oljebolaget Saudi Aramco. Det var TT som rapporterade först om att Anna, Nordqvist en av Sveriges största golfstjärnor och trefaldig majorvinnare, är sedan i juli ambassadör för oljebolaget Saudi Aramcos lagtävlingar på damernas Europatour.

När det stod klart, ville inte Nordqvist svara på kritiken, men nu har hon gjort ett uttalande på Instagram, där hon bland annat skriver: 

”Jag brinner för att stötta damgolfen världen över, skapa fler möjligheter för tjejer och ge tjejer en chans att spela golf, oavsett bakgrund. Att vara en förebild är viktigt för mig och likaså är att spela på platser där möjligheterna tidigare har varit begränsade för att göra skillnad och få fler personer att våga drömma precis som jag”. 

Därmed duckar Nordqvist för själva saken att inleda ett samarbete med ett oljebolag. DN:s Johan Esk skriver i en krönika att Nordqvist ”tar hem de totalt tondövas titel”.

Ämnen i artikeln:

PRSamarbete

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.