Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

ATG ny huvudsponsor för Svensk Handboll

Publicerad: 25 februari 2021, 12:33

Foto: Maria Holmén/ATG

Efter att Svenska Spel tagit över sponsringen av SOK från ATG går avtalen inom handbollen motsatt väg.


Ämnen i artikeln:

ATGSvenska Spel

Den 1 juli tar ATG över sponsorskapet av Svensk handboll, sponsorskapet gäller förbundet, herrarnas serie Handbollsligan, damligan SHE och landslagen. Avtalet gäller i fyra år med option på ytterligare två och är enligt ATG det största som ingåtts med Svensk Handboll. Hur mycket ATG betalar är dock belagt med sekretess.

– ATG är både stolta och glada över att bli en del av Svensk Handboll framöver. Vi delar många värde- ringar och arbetar båda för allas lika värde, jämställdhet och mångfald. Tillsammans med Svensk Handboll vill vi nu utveckla upplevelsen både på och utanför handbollsplanen, säger Hasse Lord Skarplöth, vd på ATG, i ett pressmeddelande.

ATG tar över sponsoravtalet efter att Svensk Handboll i drygt två decennier sponsrats av Svenska spel. 

– Rekordavtalet med ATG är ytterligare en bekräftelse på att intresset för landslagen är oerhört starkt och att många stora aktörer vill associeras med oss. Vi har några härliga och spännande år framför oss med chans på dubbla OS-turneringar under avtalsperioden och VM för såväl herrar som damer på hemmaplan 2023 och har stora möjligheter att flytta fram våra positioner både sportsligt och kommersiellt, säger Stefan Lövgren från Svenska Handbollslandslaget.

Tjivandet mellan ATG och Svenska Spel, som inleddes efter omregleringen av spelmarknaden, fortsätter alltså. Sedan tidigare har Svenska Spel klivit in som huvudsponsor av Sveriges Olympiska Kommité (SOK) efter att SOK i flera decennier jobbat med ATG. Därtill har ATG stämt Svenska Spel för att det statliga bolagets använder ”trav och galopp” i sin marknadsföring, något ATG menar innebär varumärkesintrång.

– Vi ser fram emot att arbeta med ATG och vill samtidigt passa på att tacka Svenska Spel som har varit en fantastisk partner till Svensk Handboll i många år. De har varit en viktig del på herrlands- lagets resa tillbaka till världstoppen, damlandslagets första mästerskapsmedaljer och utvecklingen av Handbollsligan och SHE. Dessutom har de betytt mycket för föreningarna ute i landet som fost- rar ungdomar inte bara till att bli bättre handbollsspelare utan framför allt för att bidra till ett bättre samhälle, säger Robert Wedberg, generalsekreterare för Svenska Handbollförbundet.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

ATGSvenska Spel

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.