Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Åtta bolag söker kapital på Draktåget

Publicerad: 8 maj 2018, 14:39

Foto: Pressbild

Under ledning av Anders Borg ska fyra kända investererare ta sig an åtta entreprenörer som söker kapital till sina bolag.


Ämnen i artikeln:

MTR ExpressAnders Borg

Den 14 maj kommer tågoperatören MTR Express, som trafikerar sträckan Stockholm – Göteborg anordna en resa som går under namnet Draktåget. På resan kommer kända svenska investerare som Lena Apler, Sven Hagströmer, Gunilla von Platen och Mattias Miksche att medverka. Tidigare finansministern Anders Borg kommer också vara med på tåget som investeringsrådgivare.

Premisserna är lika de i tidigare programmet Draknästet, där svenska entreprenörer sökte kapital från kända investerare. På draktåget kommer åtta entreprenörer söka kapital genom att göra en pitch och få respons på sin produkt och affärsidé av investerarna.

– Vi har haft en öppen ansökningsprocess och mängder av affärsplaner från hoppfulla, begåvade entreprenörer har strömmat in. Tillsammans med Almi Invest och Anders Borg har vi valt ut de åtta bolag som vi tror kan intressera de kräsna och skickliga investerarna ombord, , säger Mats Johannesson, VD för MTR Express, i ett pressmeddelande.

De åtta bolagen kommer representera såväl Stockholm som Göteborg och investerarna har personliga kopplingar till respektive städer.

– Jag gör det här för att jag älskar entreprenörer och brinner för entreprenörskapet, att få vara med på en sådan här resa ger mig energi och kickar, säger Gunilla von Platen. Jag gillar också att Draktåget stimulerar affärsutbytet mellan min gamla hemstad Göteborg och min nya hemstad Stockholm.

Även Anders Borg belyser fördelarna med att binda samman Stockholm och Göteborg med Draktåget.

– Göteborg och Stockholm har en unik roll som draglok för Sverige. Draktåget sammanför investerare och potentiella snabbväxande bolag. Det som är bra för företagen, Göteborg och Stockholm är bra för Sverige, säger den förre finansministern.

Eventet är framtaget i samarbete med PR-byrån Mafioso.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

MTR ExpressAnders Borg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.