Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Busskapar-byrån vägrar kommentera

Publicerad: 7 mars 2011, 08:29

Perjab anlitades för att ta hand om företaget Exte:s kickoff. Eventföretaget fejkade en busskapning som ledde till ett massivt polispådrag. Nu lägger företaget locket på.


Foto: Scanpix

Som Resume.se tidigare rapporterat urartade eventbyrån Perjab:s fejkade busskapning in fredags. Tilltaget var en del av ett event som Perjab anordnat till Exte:s företags-kickoff. Busskapningen, utförd av två beväpnade män, utlöste ett ett massivt polispådrag.16 polisbilar ska ha deltagit i jakten som pågick över tio mil och var 40 minuter lång. De två män från Perjab som stod bakom eventet misstänktes för brott mot vapenlagen.

Magnus Olofsson , som jobbar med profil/event på Perjab, vill inte kommentera händelsen.

– Det där har vi inte några fler kommenterar på, säger han till Resume.se.

Företaget som anlitade Perjab, Exte, beklagar det inträffade men menar att ingen hade kunnat föreställa sig att det skulle bli som det blev.

– Det var ju otroligt att det skulle bli så här, att allmänna medel blev inblandade och att omgivningen blev skärrad. Men personalen var väldigt nöjd med hela upplägget och syftet med dagen uppnådde vi. Polisen kom aldrig in i vårt sällskap, det skötte de snyggt, säger Lennart Wallström till helahälsingland.se.

Enligt honom ska det ha varit knappt 50 personer i bussen, alla anställda på Exte, och ingen av dem ska ha reagerade negativt eller blivit skärrad av upplägget.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.