Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Charlotte Kalla tackar nej till att fronta kampanjer för Svenska spel

Publicerad: 6 november 2019, 08:28

Foto: Kaiketsu / Wikimedia

Charlotte Kallas bojkott av spelbolag gör att hon inte kommer att fronta kampanjer från svenska skidlandslagets huvudsponsor Svenska Spel. Däremot kommer bolagets logotyp att synas på hennes tävlingsdräkt.


Ämnen i artikeln:

Svenska SpelCharlotte Kalla

Charlotte Kalla är en av Sveriges mest folkkära idrottare. Förra året var hon dessutom den mest omskrivna idrottsstjärnan i svenska medier, vilket så klart gör henne till en eftertraktad reklampelare. 

I maj 2018 berättade hon för Göteborgs-Posten att hon dock inte kan tänka sig att samarbeta med spelbolag.

– Det finns ett så himla stort mörkertal med spelmissbruk och är man stor måste man också ta ansvar, berättade hon för tidningen.

I somras blev dock Svenska Spel klar som ny huvudsponsor för det svenska skidlandslaget, något som kommer i konflikt med Charlotte Kallas ställningstagande. Nu berättar hon för Dagens Nyheter att hon inte kommer att ställa upp som frontfigur eller delta i några specifika kampanjer.

– Ja, de vet min inställning till det, berättar hon.

Svenska Spels logotyp kommer dock att synas på Charlotte Kallas dräkt i samband med tävlingar.

Charlotte Kalla berättar vidare att hon är fullt medveten om att sporten är beroende av sina sponsorer.

– Redan när jag kom med i juniorlandslaget blev jag medveten om att någonstans kommer pengarna ifrån. Vill vi konkurrera med de andra är det de här förutsättningarna som finns.

Charlotte Kalla har tidigare berättat att hon vill jobba mer syftesdrivet med sina sponsorer. På individnivå sponsras hon sedan tidigare av bland annat LKAB, SCA, Volkswagen, Polarbröd, VegMe, Bris och ÅF.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Svenska SpelCharlotte Kalla

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.