Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Coronaviruset stoppar flera festivaler

Publicerad: 5 mars 2020, 09:32

Med anledning av spridningen av det nya coronaviruset har flera arrangörer valt att dra i nödbromsen eller skjuta upp sina evenemang till hösten. Samtidigt har Cannes Lions ännu inte aviserat några förändringar.


Ämnen i artikeln:

Coronaviruset

Resumé har tidigare rapporterat att reklamtävlingen Dubai Lynx skjuts upp till hösten 2020 till följd av coronavirusets utbredning. Arrangören är inte ensam. Så sent som i går stod det klart att MIPTV i Cannes, med besökare från över 100 länder, ställs in till följd av utbrottet. Evenemanget var planerat till 30 mars till 2 april i Cannes. 

– Att flytta MIPTV de kommande månaderna är inte möjligt, så det mest lämpliga att göra är att ställa in MIPTV för 2020.

2020 är något av ett evenemangsår med både fotbolls-EM och OS i Tokyo, två evenemang som än så länge inte har aviserat några förändringar. Inte heller Cannes Lions, som arrangeras mellan 22- 26 juni vid den franska sydkusten planerar att flytta festivalen.

AdAge rapporterar att flera andra festivaler som hade förlagts till första halvan av 2020 beslutat att ställa in såsom Geneva International Motor Show, Facebook Global, Marketing Summit, Ralph Lauren Fashion Show och Baselworld.

Andra event, däribland, Facebook F8 Moved och Google I/O har gjorts om till videokonferenser.

Hittills har nära 100 000 människor smittats av viruset, omkring 3000 beräknas ha avlidit. 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Coronaviruset

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.