Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

”Ett levande dockskåp”

Publicerad: 14 februari 2012, 09:38

Dansare känner på utrymmet i HSB-ettan

Hybridbyrån Welcom arbetade fram en kampanjmed HSB och byggde en etta i ett shoppingcenter. – Vi ville visa hur stor en välplanerad liten lägenhet kan vara, säger Ulrika Brinkenberg, projektledare på Welcom.


Ämnen i artikeln:

Welcom

HSB Göteborg tog hjälp av byrån Welcom för att nå yngre målgrupper i Göteborg och lanserade en lägenhetskampanj i shoppingcentret Nordstan i Göteborg – "om folk inte kommer på visningarna, får visningarna komma till folket."

Syftet med kampanjen var att visa att små lägenheter inte behöver vara trånga och opraktiska. Kampanjen växte kring: "små lägenheter för stora behov". HSB lät bygga en etta på 37 kvm där ett ungt par levde under 10 och 11 februari. Det unga paret var skådespelarstudenter från scenskolan i Göteborg som gick väl in i rollen som det unga paret i ettan som folk kunde titta på genom plexiglasrutor från köpcentret. Paret skulle leva så vanligt som möjligt, bjöd in vänner, såg tv och surfade. Allmänheten kunde även följa livet i lägenheten via Twitter.

– Det stod mycket folk och tittade, det blev som ett levande dockskåp, säger Ulrika Brinkenberg.

För att visa hur stor och välplanerad en etta kan vara bjöds även fler föreningar in till lägenheten för att utföra sina utrymmeskrävande aktiviteter. Bland annat så tog ungdomsorkestern Göta Lejon plats och dansgruppen Spinn tolkade lägenhetens rymd.

Kund: Marika Ogrelius, HSB Göteborg

Arbetsgrupp på Welcom:
Ulrika Brinkenberg, projektledare
Niclas Hallgren, Copy
Jonas Sjövall, CD/AD
Andreas Larsson AD
Anna Rosenkvist, produktionsledare
Marie Backhall, original
Peter Wennö och Johan Lindgren, PR

Erika Siljendal

Ämnen i artikeln:

Welcom

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.