Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Eventjätte slukar norsk byrå: ”Gör oss starka”

Publicerad: 18 augusti 2022, 13:00

Liwlig Group förvärvar norska byrån 6 Sans.

Foto: Pressbild

Efter konsolideringen i början av året blir Liwlig Group ännu större. Nu förvärvar de norska eventbyrån 6 Sans: ”Detta gör oss verkligen starka att serva våra nordiska kunders behov”, säger vd:n Timo Aalto.


Ämnen i artikeln:

EventEventyrNine YardsLiwligNyheter

I början av året stod det klart att Eventyr och Nine Yards slår ihop sina varumärken och blev därmed Eventyr Nine Yards på svenska marknaden. Samtidigt gick Eventyr Nine Yards och finska Tapaus ihop och bildade den nordiska byrågruppen Liwlig.

LÄS OCKSÅ: Eventyr Nine Yards byter namn – men bara för de nordiska kunderna 

Då beskrivs det som en av de största affärerna någonsin på den svenska eventbyråmarknaden.

Nu kommer nästa förvärv.

Liwlig Group förvärvade den 17 augusti samtliga aktier i det Oslobaserade eventbolaget 6 Sans, en byrå som av Liwlig beskrivs som den mest framgångsrika och och prisbelönta byråerna på marknaden.

– Jag imponerades av den entreprenörsdrivna passionen, kvaliteten och av 6 Sans långa historia. Detta gör oss verkligen starka att serva våra nordiska kunders behov och öppnar upp spännande möjligheter för våra nu över 200 anställda, säger vd:n Timo Aalto.

LÄS OCKSÅ: Efter uppköpen – eventbyrågrupp öppnar kontor i New York 

Redan i början av året uppgav Liwlig att målet var att skapa en större eventspelare  och bli mer bli mer attraktiva för stora kunder som vill jobba över landsgränserna.

– Vi har under flera år haft ögon på den norska marknaden i allmänhet och 6 Sans i synnerhet så nu när möjligheten gavs att växa tillsammans såg vi det som en självklarhet att ta nästa steg i att bli en nordisk fullservicekoncern både gällande tjänsteutbud och geografisk täckning, säger Sofi Franzen, CSO på Liwlig Group Group och vd på Eventyr Nine Yards.

LÄS OCKSÅ: Eventbyråerna går med vinst trots pandemin – här är de nya affärerna 

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.