Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Festfixare hotas av konkurs

Publicerad: 2 mars 2011, 13:30

Festfixaren och eventmakaren för glamorösa galapremiärer, Johan Carlén, 47 år, har begärts i konkurs av Skatteverket för obetalda skulder till staten på närmare 300 000 kronor. Men Johan Carlén hävdar att skulden reglerats i sista stund. – Gränsen är nådd, jag har betalt den nu, säger Johan Carlén.


Johan Carlén, till höger, på ett event med kändiseliten. Till vänster syns Efva Attling. Foto: Lisa Åberg.

Johan Carlén. Foto: Lisa Åberg.

Han har gjort sig känd som en av Sveriges hetaste festfixare och har bland annat partajat med Mick Jagger, Rowan Atkinson, furst Albert av Monaco och den svenska kungafamiljen.

I veckan har Stockholms tingsrätt skickat ut en kallelse till konkursförhandlingen den 7 april.
Enligt Skatteverkets konkursansökan har Johan Carlén sammanlagt 290 530 kronor i skulder till staten.
Enligt Johan Carlén beror skulden på ett lån till en tidigare kompanjon.

– Jag startade en restaurang på Skeppargatan 16 vid årsskiftet 2007/2008 med en kompanjon, berättar han för Resume.se. I samband med att jag sålde en bostadsrätt lånade jag ut en halv miljon till honom. Men jag fick inte tillbaka pengarna.

Ett halvår senare drog han sig ur restaurangprojektet efter flera heta tvister med kompanjonen om hur krogen skulle drivas. En konflikt som gjort honom lite " bitter". Han hade gjort upp om en avbetalningsplan med Skatteverket som han inte följde då myndigheten krävde att han skulle amortera 50 000 kronor i månaden.

– Jag har varit lite tjurig och menar att när jag inte blir rätt behandlad så avtar även min rättpatos. Därför har jag sopat skulden lite under mattan tills jag hade kniven mot strupen. Nu har jag betalat skulden. Gränsen är nådd nu när det gått så långt som till en konkursansökan. Jag går inte i konkurs! Jag har betalt! Jag är helt skuldfri! betonar han och fortsätter:

– Jag har ett fantastiskt liv men orkar inte hålla det tempo jag hade tidigare med flera event i veckan. Jag har festat med kungen och haft cirka 150 fester bland annat i Stadshuset, Globen och på Café Opera. Nu drömmer jag om att kanske driva ett hotell / spa på varmare breddgrader. Men än så länge jobbar jag på som vanligt jag har flera inbokade fester i år som jag ser fram emot.

Lilian Andersson

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.