Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Finalisterna: "Bojkotta oss inte"

Publicerad: 20 maj 2014, 09:39

Johanna Wagrell, Alice Hollingworth och Anna Siekas.

Foto: Amelia/Press.

Finalisterna i Amelia Comedy Queen tycker att det är tråkigt att komikern Karin Adelsköld blivit avstängd i tävlingen men uppmanar till att inte bojkotta Raw efter bråket mellan klubbägaren Mårten Andersson och Karin Adelsköld. – Men de som bojkottar Raw, bojkottar oss, säger Anna Siekas, en av finalisterna i tävlingen.


Ämnen i artikeln:

Karin Adelsköld

Allt började med att Mårten Andersson i fredags skickade ett internt mejl till inblandade i tävlingen om att kvinnliga komiker säljer färre biljetter än manliga.  

Karin Adelsköld lade ut mejlet på sin blogg – vilket också, enligt henne, var anledningen till att Amelia i går eftermiddag stängde av henne från fortsatt medverkan.  

Anna Siekas, en av tävlingens finalister, vill inte uttala sig om bråket, men tycker att finalisterna kommit i skymundan och vill inte att folk ska bojkotta finalkvällen på Raw Comedy Club.  

– Hur mycket man än tycker att kvinnor får ta plats blir det en motsatt effekt att bojkotta kvällen. Det kommer inte att drabba Raw, det kommer att drabba oss, säger hon och fortsätter:  

– Det bästa är att ställa sig över bråket, som jag väljer att göra. Jag är inte personen som brukar vara tyst, men väljer att stå utanför det här. Hoppas att folk tittar på oss. Vad man än tycker om Raw eller Amelia gör man oss, kvinnliga komiker, en tjänst.  

En annan av tävlingens tre finalister är Alice Hollingworth. Hon tycker att det är tråkigt att Karin Adelsköld, som varit coach för finalisterna i tre veckor, stängdes av.

– De ringde mig från Amelia och berättade det i går. Jag blev helt nollställd. Innerst inne tycker jag att det är helt fel. Vi ska få en ny coach men vi får se hur det går. Jag har fått jättebra hjälp och stöd av Karin, säger hon.  

Har du funderat på att dra dig ur efter det här?
– Det är klart att tanken har slagit en. Men det här är en stor möjlighet och chans att få visa upp vad jag kan. Chansen att få vara med och visa upp mig på Raw är världens chans.  

Alice Hollingworth har bara hållit på med stand-up i en vecka, men knep en finalplats efter att ha skickat in ett humorklipp på henne själv till juryn.  

– Karin har varit ett jättebra stöd och vi har fått en bra relation. Vi har pratat varje dag. Jag har börjat kalla henne för min komikermamma, säger hon och fortsätter:  

– Karin hade aldrig gjort det om hon inte visste att det skulle resultera i något bra – en förändring.  

Resumé har även sökt Johanna Wagrell, som är den tredje finalisten.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Karin Adelsköld

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.