Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

”Han vill komma, vi vill ha honom”

Publicerad: 27 juli 2010, 12:16

Usain Bolt, världens överlägset största friidrottsstjärna, vill komma till DN-galan i augusti. Nu jobbar arrangörerna för att få in pengarna som krävs av sponsorerna.


Ämnen i artikeln:

Usain BoltDN-galan

Usain Bolt under VM förra året. Foto: Kay Nietfeld.

– Diskussionerna pågår för fullt nu med våra sponsorer för att få in extra pengar, säger Staffan Tibblin som är ekonomiansvarig på DN-galan till Resume.se.

Enligt Sportbladet rör det sig om två miljoner kronor som krävs för att Usain Bolt ska komma till Stockholm. Staffan Tibblin uppger att diskussioner med bland annat Samsung, som är Diamond leagues huvudsponsor, pågår i detta nu. Enligt honom har Usain Bolt redan bekräftat att han vill komma till Stockholm och springa på DN-galan. Det som saknas är pengarna, men enligt tävlingsdirektören Rajne Söderberg ser det lovande ut.

– Jag vill inte säga för mycket men i helgen fick vi positiva vibrationer och det ser lovande ut. Jag har en så positiv känsla att jag i alla fall kan säga så mycket. Jag hoppas verkligen att det blir av nu, säger han till Sportbladet.

Världsstjärnorna (och Usain Bolts största konkurrenter) Tyson Gay och Asafa Powell är redan klara för galan som går av stapeln den 6 augusti.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Usain BoltDN-galan

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.