Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Hans dröm: OS eller fotbolls-VM till Sverige

Publicerad: 1 juni 2010, 09:04

Patrick Walldén, vd och en av grundarna till PS Communication, tar över som ordförande i Sponsrings- och Eventföreningen. – Det stora drömmen vore ett OS eller fotbolls-VM till Sverige, eller kanske världsutställningen, säger han. Nya ledamöter är Amanda Coutra, vd på mediebyrån Carat, Stina Liljekvist, varumärkeschef på Eon och Karin Bäcklund sponsringsdirektör på Volvo Cars.


Patrick Walldén, vd för PS Communication är ny styrelseordförande i Sponsrings- och Eventföreningen.

Patrick Walldén (tidigare Johansson) har varit vice ordförande i Sponsrings- och Eventföreningen. Nu tar han över klubban efter Håkan Rossberg, konceptchef på TV4. Rossberg blir i stället ordinarie styrelseledamot.

– Jag vill lyfta medvetandegrunden hos beslutsfattarna om hur stor sponsrings- och eventindustrin är och hur mycket den betyder. Få branscher ger så många ringar på vattnet som event när det gäller att skapa nya arbetstillfällen, säger Patrick Walldén.

Hans dröm är att Sverige ska lyckas få ett riktigt stort evenemang till Sverige – som OS, eller fotbolls-VM.

Men är det verkligen realistiskt?

– Det där är bara en "mindset". Om Aten klarar av ett OS gör vi också det. Det handlar mycket om politik. Beslutsfattarna måste inse att större evenemang måste behandlas på samma sätt som man behandlar verkstadsindustrin, man måste satsa lika mycket på evenemangsområdet, säger Patrick Walldén, och nämner kungabröllopet som ett evenemang som är oerhört mycket värt för Sverige.

– I Sverige vinklar man för mycket på vad det kostar i stället för vad det ger.

Den nya styrelsen i Sponsrings- och Eventföreningen har följande nya ledamöter: Amanda Coutra, vd på mediebyrån Carat, Stina Liljekvist, varumärkeschef på Eon och Karin Bäcklund sponsringsdirektör på Volvo Cars.

Leif Nilsson, som aviserat att han slutar som vd för Göteborg & Co, är vice ordförande.

Friidrottsförbundets Tomas Brandt, Niklas Birgetz, event- och sponsorchef på Skandia och Peter Tiberg, marknadschef på OK Q8 och Tangos vd Anders Lindén valdes om som styrelseledamöter.

Branschorganisationen Sponsrings- och Eventföreningen har cirka 300 medlemsföretag.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.