Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Här är Årets reklambild

Publicerad: 15 december 2011, 14:47

Ibland är den enklaste idén även den bästa. Det ansåg juryn, och vinnare av Årets reklambild är The Fan Club med Sydsvenskan.


Sydsvenskans annons för sin Ipad-tidning har vunnit Guldägg, Månadens print och Hela Skåne. Bland annat.
Nu vinner den även pris som Årets reklambild.
Och juryn var synnerligen samstämmig. Bland de över 30 bidragen som tävlade stod Sydsvenskan ut med sin snygga, enkla och smarta ton.

Kampanjen var ett första steg i en konceptlansering av Sydsvenskans nya
tidning, och riktade sig mot early adopters, de som har en läsplatta. Tanken är att den också ska vara imagebyggande mot övriga prenumeranter.
– Sydsvenskan i iPad är en helt ny produkt, inte en tidning, inte webb, utan bjuder på en helt ny upplevelse, något vi ville visa i annonserna på ett lite roligt sätt. Att man kommer närmare nyheterna, genom tidningen i iPaden, sade Ola Obrant Andreasson, copy på The Fan Club tidigare i år när man prisades i Månadens Pint.

De två andra bildlösningar som kom på pallplats var Procordia/Felix, samt NK.

Juryns kommentarer: ”Enkel, rolig, tydlig och modig. Det är ett framgångsrecept. Väldigt sällsynt med annonser som uppfyller dessa fyra kriterier. Hatten av för en värdig vinnare” – Petter Lublin, Lowe Brindfors.

”Snabb, tydlig och enkel. Med en klockren koppling till produkten” – Tor Lemhag, Åkestam Holst.

”Sydsvenskan får till den bild som alla vill göra men aldrig får göra, det är snyggt, roligt och vågat.” – Agneta Wåhlin, INGO.

Fakta:
Årets reklambild är en tävling där vinnaren är den som bäst använt bilden som bärande idé i sin printannons.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.