Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Huski Chocolate blir Hammarbys nya huvudsponsor

Publicerad: 16 februari 2021, 12:27

Svenska Huski Chocolate har på nio år blivit ett internationellt bolag som har satsat på sponsring i Formel-1 och den brittiska fotbollen. Nu tecknar varumärket ett fyraårigt samarbetsavtal Hammarby, som inkluderar både herr- dam- och ungdomslag.


Ämnen i artikeln:

Hammarby

Huski Chocolate grundades 2012 och säljer chokladdryck på ett växande antal marknader världen över. Nyligen lanserade varumärket proteinförstärkt chokladdryck som marknadsförs mot idrottare. På senare år har bolaget satsat mycket på sponsring. Bland annat inom Formel1 (McLaren och Alfa Romeo). 2019 blev varumärket sponsor till Millwall FC, det största avtalet den engelska fotbollsklubbens historia.  

I dag offentliggörs att Huski Chocolate blir huvudsponsor till hela Hammarby Fotboll, sedan i september förra året sponsrar drycken klubbens damlag. Under fyra år kommer varumärket att pryda framsidan av matchtröjan för både herrarna och Hammarby Fotbolls ungdomslag.

Det nya tröjan med storsponsorns logotyp på bröstet gör premiär på lördag när Hammarbys herrlag inleder gruppspelet i Svenska Cupen.

– För oss var beslutet att ingå i ett samarbete med Hammarby Fotboll ganska självklart och givet. Vi, precis som Hammarby, har som mål att bli störst och bäst i Norden och i den ambitionen och i det arbetet är Hammarby Fotboll den perfekta samarbetspartnern för oss.  Vi vill stödja Bajen i allt fint de gör med ungdomsfotbollen på flick- och pojksidan samt inom sitt sociala hållbarhetprojekt Samhällsmatchen, säger Huski Chocolates vd Linus Wessman i en kommentar.

Hammarby Fotbolls marknadschef Patrik Blomquist säger i samma pressmeddelande att Huski Chocolate gått med på att anpassa sin företagslogotyp på dräkten till klubbens färger för att på bästa sätt harmonisera med klubbens olika matchtröjor. 

– Efter en säsong som på många sätt varit väldigt utmanande och speciell känns det självklart extra roligt att kunna presentera en ny stor och viktig huvudsponsor till hela klubben. Huski Chocolate har dessutom valt att göra en långsiktig satsning, som kommer att göra stor skillnad för hela vår verksamhet.

Ämnen i artikeln:

Hammarby

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.