Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Sponsring/Event

Ica:s hållbarhetskonferens fick digitaliseras

Publicerad: 11 juni 2020, 09:26

När coronakrisen slog till fick Ica digitalisera den årliga konferensen Framtidsmöte. För att nå fram med budskapet ändå fick bland annat talarna se sin talartid komprimeras.


Ämnen i artikeln:

ICA500 SthlmMaking Waves

Sedan flera år tillbaka har Ica anordnat konferensen Framtidsmöte där experter och föreläsare berättar om trender och framtiden inom livsmedel, hälsa och handel. Tema för årets konferens var en rapport om hållbara matsystem som Ica tagit fram. Precis som i princip alla större event tvingades de i samband med coronakrisen tänka och ställa om. Tillsammans med byråerna 500 och Making Waves tog de fram sajten ”Röster för ett hållbart matsystem”, en sajt där allt från konferensen gjordes tillgängligt digitalt. Alla inbokade talare fick komprimera sina föredrag till ett par minuter med fullt fokus på kärnbudskapet. Bland talarna finns bland andra Anna-Karin Hatt, vd och koncernchef för LRF, Johan Kuylenstierna, rektorsråd för hållbar utveckling vid Stockholms universittet och vice ordförande för Klimatpolitiska rådet samt experter och chefer från Ica själva.

– Hela syftet med mötet och rapporten är att försöka få fler inom matsektorn att kraftsamlas runt några kritiska framtidsfrågor kring hållbart matsystem där vi snabbt behöver göra skillnad. Tyvärr kunde mötet inte genomföras på grund av Covid-19, men vi valde att snabbt ställa om till en digital lösning, som ger oss möjlighet att få med oss ännu fler i de här viktiga förändringarna, säger Ann-Katrin Tottie, framtidsanalytiker på Ica Sverige.

Arbetsgrupp

Projektledning - ICA Gruppen, Anna Rosman

Kreation och strategi - 500 Stockholm, Love Bonnier, Sanna Verner-Carlsson mfl

Filmproduktion - Henrik Björkman, frilans

Produktion av site - Making Waves

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

ICA500 SthlmMaking Waves

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.